Manda Stillnert

En blogg om Vardag,Häst och Foto.

Spänd ponny under dagens pass

Egen Fotograferat Permalink1
Godkväll
 
Lagom lång arbetsdag på en måndag när man slutar klockan ett. Åkte direkt upp till stallet och tog ut Loppan Poppan på en ridtur men idag var hon bara spänd och het större delen av passet. Men när hon väl slappnar av i mellanåt går de som på räls. Ryggen kommer upp och formen börjar sakta men säkert också falla på plats igen. Tycker faktiskt hon börjat få en hals och rumpa igen men denna gång med muskler men som sagt vi skyndar långsamt med allt. Så idag blev de 15 minuter dressyr innan jag lät henne skritta på i friskt tempo på halv långtygel. De var en sådan dag idag då hon behövde få göra lite som hon ville ;-) Tror hon kände lukten av vildsvinen som hänger ofta runt i skogen. Hästarna blir nervösa av deras lukt och hajar ofta till när de passerat. Men numera har vi fler bra pass en dåliga och de är ju positivt. 
Bjuder på ett par snabba bilder jag knäppte idag när vi kom tillbaka :-) 
Nikon D3200 & Nikkor 35 mm 


 
 
 
 

Ett bra ridpass och årets första Julbord

Hästarna, Vardag Permalink0
Godkväll
Vart iväg på årets första julbord med 3 grabbar som sällskap, de går ju de med ;-) Är egentligen inte så förtjust i sån typ av mat men gick iallafall ned lite grann i år med. Efter de åkte jag hem och bytte om till ridbyxor innan jag åkte till stallet. Red ett mycket bra pass med Loppan. Fortsatte jobba med de vi gjorde med vi gjorde med Corall i Fredags fast på rakt spår då Loppan ännu inte får gå på volt. Hon är verkligen på hugget men direkt när man sadlar och ger sig iväg så blir hon lugn och koncentrerar sig på de vi ska arbeta med. Fått höja upp lucernen till 1 kg nu då jag tycker hon tappat lite väl mycket vikt nu igen. De går i perioder men sänkte ju maten för att hon blev så jäkla het att rida. Så nu får vi se om hon kommer koka över eller om hon håller sig på mattan. Hon var nöjd med sig själv när vi kom tillbaka, hon gick och frustade där i mörket. Hon känns väldigt fin och alert men idag vart hon lite snubblig vilket händer när hon får bråttom .. Suck jaja de gick bra iallafall! 
Ikväll ska jag se sista avsnittet av Bron och äta lite frukt! Lite lagom uppladdning inför nästa arbetsvecka.

 
 

Lördag och halv tråkigt väder

Vardag Permalink0
Godkväll
Halv tråkigt väder med stark blåst och regn gjorde att jag inte direkt kände för att rida ut i skogen idag. Loppan aka monstret har tyvärr inte blivit riden mer 1 gång denna vecka hitills så måste ut imorgon efter vi har vart på julbord. Men hon fick 3 spånbalar idag plus att jag köpt en hink Stalosan F då de blir så jäkla grisigt i Loppans box och då luktar de seriöst apa där inne. Vi kör med de på jobbet till hästarna,hönsen och grisarna väldigt effektivt. Så hoppas de ska funka lika bra i Loppans box, de ända är att de kan färga av sig lite på hästarna så de blir rosa ;-) Så idag har jag ängat mig åt tvätten som vuxit på hög senaste veckan men snart klar med de också. Ska bädda om sängen sen och ta en lång skön dusch innan jag kryper ned. Måste också bestämma vad jag ska ha för kläder imorgon med, får alltid panik på sånt .. Går helst i mina stallkläder men passar inte på en resturang kanske? ;-)
 
 
Till top