Manda Stillnert

En blogg om Vardag,Häst och Foto.

När leendet går från öra till öra

Egen Fotograferat Permalink0
Godkväll
Jobbat såklart idag, sen åkte jag vidare till Loppan som vilat i två dagar. Trodde faktiskt hon skulle vara het och stel men icke sa nicke så hon kanske mådde bra av att vila lite. Måste börja ta med kameran igen, blir ju inte lika bra med mobilen så att säga. Men iallafall är nog min ponny världens lyckligaste just nu då hon fått en höbal i hagen så de har fritillgång på mat numera. Jag tror att de kommer skapa lugn i hagen då de inte behöver bli stress runt maten men vi får se .. Dagens konditions pass gick så bra. hon joggade på i lagom takt hela vägen med skrittpaus såklart. Trodde hon skulle ligga på men icke sa nicke, men imorgon är de dressyr som gäller för madame. Fortsätta traggla med öppna och sluta, de låter så enkelt men i verkligheten är de så mycket svårare. Vi har ju tillgång till grannarnas paddock om vi vill, men jag tycker de är lite pinsamt så har aldrig vart där vi får väl se, kanske ändrar mig en dag ;-) Annars är min ponny förtillfället väldigt fin så nu ska vi bara bygga muskler. 
 
Nu ska jag ha en lugn hemmakväll, och sen duscha och sova. Ska bli så skönt att krypa ned i sängen senare efter denna braiga dag (Y)

 

När de går så där bra ..

Egen Fotograferat Permalink0
Godkväll
Igår lyckades jag med att trycka upp en sax i ansiktet så de blev ett djupt jack precis brevid ögat, var väl ren tur att jag missade ögat. Fick sitta på VC i 2½ timme för att få de ihop lappat. Så den dagen blev ju rätt förstörd kan man säga, har haft ont runt såret i två dagar nu och de resulterar i huvudvärk och att de ögat rinner .. Snark säger jag bara.Så ingen ridning på två dagar idag, så får planera om denna vecka då, men samtidigt ska jag väl inte rida om jag inte heller mår riktigt bra. Fick en stallfri dag idag med, lite skönt de med så man kan greja med saker här hemma man annars aldrig hinner i veckorna. Nu ska jag strax duscha och gå och lägga mig i sängen och hoppas på att vakna gladare! Majsan tog fresten en fjärde placering idag på Solvalla på nya rekordet 1.14.9 och då låg hon och såsa längst bak i fältet hela vägen och sen spurta hon på upploppet. Jaja ibland undrar man med madame, hon är en speciell häst! 

Loppans veckoschema
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Konditionsträning
Torsdag:Dressyr
Fredag: Vila eller promenad
Lördag: Ridas troligtvis i skogen långa rundan.
Söndag: Promenad eller tömkörning.
 
 

En lång vecka är snart över ..

Egen Fotograferat, Vardag Permalink0
Godkväll
En lång och lite upp och nedvänd vecka är snart över för denna gång. Har jobbat såklart 6 dagar denna vecka, vart på möten som faktiskt vart bra för en gångs skull. De ena var till en läkare där jag fått sömntabletter så jag ska kunna sova vilket också gjort att jag känt mig mycket piggare. Trivs mycket bättre också med mina nya arbetstider, de gör att jag faktiskt får någonting kvar av eftermiddagarna och slipper komma hem så sent när jag rider. Loppan har fått motion fyra dagar denna vecka, egentligen en gång för lite men men.. Ridit 3 av dessa dagar gått kanon och idag fick de bli en promenad medans solen sken på oss. Härligt man måste passa på att njuta av sin ända ledig dag och vad är då bättre än en promenad med sin favorit? ♥ Nu ska jag strax fixa i ordning lite mat,bädda om sängen och sen en dusch innan man däckar av för att ladda upp för en ny 6 dagars vecka, snart semester bara några veckor kvar ;-) Haha man får se de positivit så att säga! De går verkligen framåt med nya stallet, takstolarna ska upp till veckan och sen ska ju taket på först innan väggar osv kommer upp. Kommer bli så skönt med nytt och fräscht plus att vi kommer få dusch till hästarna! De är verkligen underbart, har saknat de sedan Pappa flyttade ifrån vår förra hästgård dit han bor idag. Eller ja rinnande vatten överhuvudtaget i stallet saknar vi just nu i de lilla stallet. Men de här bli bra ska ni se, min pappa är väldigt duktig på att snickra osv de är verkligen hans grej. 
 
 
Till top