Manda Stillnert

En blogg om Vardag,Häst och Foto.

Tisdag - Lång dag och Vaxproppar

Hästarna, Träning, Vardag Permalink0
Godkväll
Just sätt Majsan hoppa bort sig från start, suck och snark med dessa travhästar! Bara ta nya tag, men iallafall vid fem tiden imorse hade Mamma häst fått vaxproppar så nu är de spännande! På jobbet har vi möblerat om i hagarna igen så idag satte vi upp snabbstolp och tråd i en av gräshagarna och släppte tre glada ponnypojkar där uppe. De galoppera varv på varv och bockade och hade sig. Köpte med mig flugmedel hem till Loppan idag., de har bara exploderat med knott och skit efter regnet. Loppan blir helt söndertuggad antagligen för att hon är ljus! Borstade av henne lite i hagen och skulle jag spraya på de, hon brukar vara snäll och stå stilla men tji fick jag, hann spruta på ena sidan innan hon travade glatt iväg så jag fick gå efter henne för att kunna spruta på den andra sidan, skit ponny <3 Imorgon är de dags att rida lite igen, funderar på en ny gamla runda som vi ska ta. Blir lite varation iallafall, mest ridit samma runda nu sista veckorna för att de vart så hårt i backen. Just ja lyckades hitta både vinröda och bruna lindor på Strömbergsgård för en vettig peng, glad tjej! Fröken Tant får ju skav på bakbenen av skydden men slår sig runt om så får väl satsa på lindor ett tag får vi se. Har ju lindat ett ex antal hästar genom åren ;-)

 

Träns Micklem Competition Horseware®

Utrustning Permalink0
Jag är väldigt sugen på att köpa ett Micklem träns till Loppan, tror de skulle passa henne perfekt. Hon är ju väldigt känslig för de första om huvudet, hon blir lätt irriterad om träns klämmer osv. Därför tror jag att de skulle vara en investering att köpa detta träns åt henne. Vi får se när jag får tillbaka mina skattepengar, och sen ska jag fortsätta sälja av en del hästsaker som inte används längre!


 
 

Måndag och överkörd människa ..

Hästarna, Vardag Permalink0
Godkväll
Trött och sliten som vanligt på måndagar, sover alltid dåligt natten mellan Söndag - Måndag. Blivit en ond cirkel av de hela, antaligen för att man stressar upp för veckan som ska komma. Nu sover man väl lite extra dåligt för man väntar hela tiden på de där smset/samtalet om att vår kära Ormen tänker bestämma sig för att ploppa ur sig fölungen någon gång ;-) Men den kommer väl när den är klar helt enkelt inget man styr över. Jag har fortfarande ont i ryggen efter massagen eller snarare är öm i musklerna blev säkert inte bättre för att jag red igår heller. Så idag fick ponnyhästen vila, men köpte spån åt madame och sen fick en sommargrimma utan ludd följa med hem. Den är marinblå med vita blommor på så sött så på Tanten ♥ Lättare att få på flugpannbandet när de inte är ludd i vägen. Bondi ville mysa lite när jag höll på i hagen, han är väldigt nyfiken av sig och är gärna med och "hjälper" till! De är ändå skönt att något finns kvar av Gleadiy, Bondi är otrolig lik sin mamma i sättet som hon var innan hon blev sjuk. Han är en härlig grabb med en räv bakom varje öra ;-) Nu börjar han få större och större fläckar med vitt på kroppen. Han räknas ju som skäck men inte haft så mycket vitt som en "normal" skäck. Nej måste köpa flugmedel åt Loppan innan hon kryper ur skinnet, vet att jag ska ha ett flugtäcke någonstans i gömmorna .. Hmpft de är som vanligt när man behöver saker så är de putsväck!
 

 
Till top