Manda Stillnert

En blogg om Vardag,Häst och Foto.

Lång dag ..

Vardag Permalink0
Godkväll
Var nere på vårdcentralen i två timmar idag, blodprover,massa undersökningar och sen fick jag andas in ventolin för att kolla om andingen blev bättre då jag är lite små förskyld och då får jag förskylnings astma. Kommer få remiss till Öron-näsa-hals på sjukhuset där man ska gå ned i halsen och kolla om man kan hitta orsaken till svullanden som är där i. Men tills dess ska jag ta kortison nässpray och allergi medicin i en 1 månad plus astma medicin i dubbel dos i 1 månad, haha kommer knappt kunna hålla rätt på allt iför som jag också äter levaxin och grejer. Mycket information som man ska ta in svårt att komma ihåg allt, men läkaren ringer när mina provsvar kommer i slutet på veckan trodde hon. Jag har ju fel på skörldskörteln så de är helt enkelt slö, och något som jag inte vetat om är att jag har haft en massiv inflammation i den innan de satte mig på levaxin för 1½. år sedan. De är ingen läkare som någonsin sagt de till mig, vilket gör mig väldigt irriterad. Jaja svensk sjukvård enligt mig är inte mycket värd,de har svikit för många gånger .. 

 

Islandssadel Claridge House

Utrustning Permalink0
Loppan har ju lite jobbig rygg då den är platt som en pannkaka utan manke och bred, så de här med sadlar har vart ett litet helvete rent utsagt. Förr under hennes ridskoletid hade hon en Globus Dressyrsadel av någon modell, vet inte exakt vilken. Sen har vi haft en islandssadel som låg riktigt bra på henne tills hon bestämde sig för att trampa på den snark, då köpte vi den sadel jag har just nu en 18 tums Star Haflinger sadel. Den ligger hyfsat med padd, men som sagt till 98% bara. Funderar på att köpa en islandssadel igen, såg att Hööks har en i läder som inte kostar allt för många kronor om den inte skulle passa.Så får väl helt enkelt börja spara ihop pengar nu då ;-) De som är bra med deras sadlar är att de är utbytt bara kopparjärn i dem vilket är en stor fördel  för Loppans del.Jag gillar dessutom att islandssadlarna oftast har flatare sits en vanliga dressyr och allround sadlar. 


 
 
 

Onsdag

Hästarna, Vardag Permalink0
Godförmiddag.
Åkte upp och mockade direkt på morgonen och gjorde klart åt Loppan då jag ska på läkarbesök i eftermiddag. Tog med alla lädergrejer hem förutom sadeln då för lite uppfräschning, kändes skönare att kunna sitta i soffan i värmen och hålla på med de. Alla benskydd är iallafall på plats i stallet nu, imorgon måste jag ta tag i sadeln med som behöver putsas av. Just nu kollar jag på Malou efter tio, intressanta samtalsämnen idag samtidigt som jag väntar på att lädret ska torka efter av putsning med lädertvål. Kör med lädertvål på flaska, enkelt och bara spraya på och sen torka av. Ska fixa lite lunch med och sen byta om så ser dagens plan ut, får se om jag åker upp något mer till stallet och ryktar lite på Loppan de visar sig.


 
 
 
Till top