Manda Stillnert

En blogg om Vardag,Häst och Foto.

Kämpa vidare ..

Vardag Permalink1
Mitt liv vändes rakt upp och ned i slutet på sommaren,fast de var ändå inte till min nackdel för jag mår så mycket bättre nu faktiskt, den psykiska biten iallafall, de andra är en annan historia. De kändes skönt när de var över äntligen även om de vart mycket krångel längs vägen, just nu ligger jag i krig med A.kassan som ansåg att jag inte hade en giligt förklaring till min egen valda uppsägning, så med andra ord lever jag utan inkomst sedan i Augusti, men tack vare min älskade Mamma har fixat så att mitt liv iallafall ska flyta, kommer vara henne tacksam för resten av mitt liv. Men även min Pappa som fixar att jag faktiskt fortfarande kan ha häst eller ja de har han ju alltid gjort sätt till att jag kan hålla på med min käraste hobby ♥ Utan Loppan och utan en massa timmar på gymmet hade jag gått under för länge sedan, jag har verkligen vart under isen en lång tid men nu börjar jag se ljuset i tunneln igen, jag kan andas igen utan att få panik, utan att vara konstat stressad över att jag glömt något. Absolut jag längtar efter att ha något annat att göra med men på mina "villkor" utan att ha ständigt dåligt samvete för allt jag glömmer. Till våren har jag tänkt att söka till Universitetet, låter så knäppt när man ska fylla 26 år nästa år men jag känner att ska jag göra de så ska jag göra de nu medans min familj bara består av svansbarn och en sambo. Dags att förverkliga sina drömmar, att följa sin egen väg utan att någon står med en pekpinne och talar om gör si och gör så .. Har insett under hösten att man måste faktiskt ibland vara egoistisk och bara tänka på sig själv och sitt eget välmående, hur många timmar har jag inte gråtit, velat skrika rakt ut och slå sönder saker? Många vill jag lova men jag tog mig förbi de stadiet med, nu läker jag såren och kämpar vidare. Vissa sår är djupare än andra och så är de ju alltid med allt. Mina drömmar är precis lika viktiga som alla andras och jag kommer fortsätta kämpa tills jag når mina drömmar, man ska sikta mot stjärnorna för iallafall kunna nå till trädtopparna. 

Hon som är otroligt viktig i mitt liv. 
 

Fix och trix

Hästarna, Vardag Permalink0
Fullt upp hela eftermiddagen med städning, inhandla torv till Loppan osv, blev glatt överaskad av den trevliga personalen på Dalviks kvarn här, de gör att man gärna kommer tillbaka och handlar.Sen bar de av upp till stallet för fix med vatten,mockning osv. Spånet som var kvar i boxen efter att jag hade mockat fick ligga kvar sen la jag en torvbal över, de är ju ändå de hon kommer sova på. Vart också överaskad att den inte dammade när jag öppnade den, den erfarenhet jag har av torv är att de kan damma som tusan om man har otur. Så nu håller vi tummarna att de här blir bra för henne, hoppas hon inte blir allt för skitig heller haha. Idag blev de som vanligt en rykt, klippa lite hår i nacken och svansen och sen som avslut linimentmassage på båda haserna som blivit galliga nu igen när hon vilar, hade hoppats att veterinären skulle höra av sig idag, jag själv kanske får ringa imorgon bitti. Nej nu ska jag ta och leta rätt på min laddare åt min pannlampa sen blir de tidigt i säng och upp tidigt för att åka till gymmet innan jag ska till Loppan och ge henne medicin. 
 
 

Tillbaka till vardagen igen

Vardag Permalink0
 
Godförmiddag.
Idag var de tillbaka till vardagen efter förra veckans kaos med högskoleprov och veterinärbesök osv. Loppan var på glatt humör när jag kom för att ge henne medicin, hon har sluta dräggla så när hon äter numera vilket förvånar mig men kanske var hon helt enkelt så täppt i halsen att hon hade svårt att svälja. Läser om olika strömedel åt host hästar, de flesta säger att torv är de bästa då de tar bort mycket av lukten som kan reta luftvägarna, dock är jag liv rädd att de ska bli skitigt överallt, gillar egentligen inte att mocka i torv men kanske får ge de en chans för Loppans skull.Om inte annat kan man ju börja med att blanda 50/50 med torv och spån och se om de blir bättre om hon slutar hosta när hon vart inne. Så ska iväg idag och se vad Löa tar för en torvbal, Granngården tar 99 kronor balen på 300 liter. Har aldrig köpt torv så har ingen aning vad snitt priset ligger på alls .. Hmpft ja ut på jakt idag då ;-)
Till top